Proteinové polévky lidé milují. Chutnají skvěle a uvařit je zvládne každý

Proteinové polévky - Shutterstock

Polévky by měly být základem našeho jídelníčku. Ne každý je však chce vařit. Důvodů k tomu má mnoho. Mohou to být náročné přípravné práce, může to být delší doba vaření, stejně jako nelze zapomínat ani na to, že ne každý dokáže své kuchařské dílo dokonale dochutit. Proto se mnoho lidé polévkám vyhýbá. To je ale velká chyba. Zvláště, když existují proteinové polévky, které jsou aktuálně velkým hitem. Primárně jsou určené, jaké součást nízkosacharidové diety, ale dát si je může kdokoliv, kdy má chuť na talíř horkého a chutného jídla.

Proteinové polévky zvládne připravit skutečně každý

Kdo je v kuchyni jako doma, ten moc dobře ví, jaká je s poctivou polévkou práce. A kdo vařit neumí, ten se do něčeho podobného ani nepouští. Obě skupiny však mohou zkusit něco, co je podstatně jednodušší. Stačí pár minut a proteinové polévky se mohou servírovat. Jak to? Jsou vlastně už hotové, připravené v denaturovaném stavu. Stačí je proto smíchat s odpovídajícím množstvím vody a ohřát. Třeba klasicky v hrnci, ale i v mikrovlnné troubě. A nebojte se, jejich chuť rozhodně nepřipomíná tu, kterou znáte z klasických pytlíkových polévek, které jsou plné éček a chemie. Nic takového v kvalitních polévkách není.

Nízkosacharidová dieta je má jako základ stravy

Už jste zmínili, že jsou velmi jednoduché na přípravu, stejně jako jsme zmínili i to, že jsou velmi chutné. Dotkly jsme se také jejich kvalitního složení, u kterého zůstaneme. Tento typ polévek přímo doporučuje i nízkosacharidová dieta, která je postavena na sníženém příjmu sacharidů a zvýšeném příjmu bílkovin. A přesně toto umí polévky nabídnout. A jaké? Třeba gulášové proteinové polévky, stejně jako varianty zeleninové, hrachové, rajčatové, žampiónové, nebo netradiční sýrové. A to rozhodně není kompletní výčet možností. Tak co říkáte, stále si myslíte, že když držíte dietu, tak musíte mít i omezený jídelníček? Jak vidíte, nutné to není.